Kreaturslagteri på vej

Den store slagterikoncern Danish Crown vil etablere et nyt kreaturslagteri til omkring en halv milliard kroner. Det skal placeres et sted i det jyske syd for Limfjorden

Det nye slagteri skal bygges inden for de næste tre år og kan få betydning for eksisterende kreaturslagterier i Tønder, Holstebro og udbeningsafdelinger i Skjern og Fårvang, oplyser koncernen.
 
Danish Crowns bestyrelse besluttede onsdag at bevilge penge til en skitseprojektering af det nye kreaturslagteri i Danmark.
Det skal på længere sigt bevare danske arbejdspladser.

Men administrerende direktør Kjeld Johannesen kan ikke sige, at det skaber nye arbejdspladser. Snarere at det forhindrer, at flere arbejdspladser forsvinder i Danmark.

Danish Crown, der de seneste år har ført 6000 job til udlandet, har i forvejen et meget stort kreaturslagteri i Husum i Nordtyskland.

Projekteringen er første skridt i retning af etableringen af helt moderne slagteteknologi på kreatursiden.

- Vi har i dag en markant position på oksekødsmarkedet, og når vi ser på udviklingen igennem de seneste år, er det oplagt at se på etableringen af en tidssvarende og moderne produktion, siger direktør Lorenz Hansen fra Danish Crown.

- Situationen lige nu skaber forståelig usikkerhed blandt medarbejderne, men vi har valgt at arbejde åbent med processen, og vi vil gøre, hvad vi kan for at holde medarbejderne løbende orienteret, siger Lorenz Hansen.