Kredsformænd nægter at kommentere Støjberg-retorik

Flere af Venstres kredsformænd i det Syd- og Sønderjyske vil ikke kommentere på udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) retorik i udlændingedebatten.

En rundringning TVSYD har lavet viser, at en række kredsformænd i Venstre ikke vil kommentere på den retorik, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fører i udlændingedebatten.

Venstre-politikere i Kolding har sat store spørgsmålstegn ved måden, Inger Støjberg fremfører partiets politik på. Senest har byrådsmedlem for Venstre i Kolding Kommune, Merete Due Paarup, langet hårdt ud efter ministeren. Det har hun efter, at Inger Støjberg har foreslået at indrykke annoncer i udenlandske aviser om asylstramningerne. På Twitter skriver Merete Due Paarup onsdag formiddag:

- STØJ: Drømmer om en ny tone fra Venstre i udlændingedebatten. Vi er ikke alle Støjberg.

Hun bakkes op af kredsformand i Kolding Syd-kredsen, Anton Yding, som mener, at tonen i debatten er skinger.

Langt de fleste kredsformænd i regionen er dog tavse.

- Jeg har en klar mening om retorikken i Venstre, men jeg vil ikke udtale mig om den, siger formand i Vejen-kredsen Johannes Jensen.

De lokale formænd i Kolding Nord, Haderslev, Varde og Vejen ønsker heller ikke at udtale sig om retorikken i Venstre.

Bakker partiet op

Formand for Vejle Nord-kredsen Kjeld Jensen bakker dog entydigt op om Støjberg.

- Nej, jeg synes ikke, at retorikken i flygtningedebatten er for skinger. Jeg vil snarere sige, at der bliver sagt ting, som er klare, siger han.

Det samme gør Daniel Staugaard fra Sønderborg-kredsen.

- Jeg tror, retorikken er nødvendig for et lovgrundlag. DF har i mange år ment, at retorikken var vigtigere end politikken. Lad os nu se om ikke også retorikken bliver skrappere end politikken i det her tilfælde, forklarer han.

TVSYD har ringet rundt til alle Venstre-kredse i Syd- og Sønderjylland. Kredsene i Aabenraa, Tønder, Esbjerg og Fredericia har endnu ikke svaret på henvendelsen.