TV der bevæger dig

Krisemøde: Kommuner forbereder sig på oversvømmelse

Dele af Syd- og Sønderjyllands område risikerer at blive oversvømmet onsdag.

00:13

I Kolding Kommune er de allerede i gang med at gardere sig mod den varslede stormflod ved at lægge sandsække ud. Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Hvis prognoserne holder, hvad de varsler, så vil flere kommuner i Syd- og Sønderjylland blive ramt af stormflod onsdag. Det er kommuner, som blandt andet Sønderborg og Kolding, i gang med at forberede sig på. 

Allerede i går, nytårsaftens dag, mødtes et udvalg i Kolding for at drøfte den varslede storm, og på årets første dag skal emnet også diskuteres på brandstationen i Sønderborg. 

For hvis stormen rammer, så risikerer flere boliger at bliver oversvømmet i Kolding. Det gælder blandt andet områder omkring åen og havnen, oplyste Lars Svoger til TV SYD mandag. 

Hos Sydøstjyllands Politi er de også opmærksomme på den forhøjede vandstand i Kolding. 

- Vi afventer og ser, hvad kommunen kommer frem til, siger Klaus Hansen, der er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi. 

En 20-årshændelse
DMI varsler tirsdag formiddag, at vandstanden i Sønderborg kan komme op på cirka halvanden meter onsdag. Hvis det bliver virkeligt, så vil man komme op på det, man kalder en 20-årshændelse. En vandstand, man normalt kun ser hvert 20. år. 

Dog vil kommunikationskonsulent i Sønderborg Kommune, Rasmus Kjølby, ikke udtale sig om, hvor alvorligt de ser på den varslede vandstand, før efter beredskabsmødet klokken 10 tirsdag. 

I Kolding tager de derimod allerede varslingen meget alvorligt. Her er de tirsdag i gang med at lægge sandsække ud på Smedegade. 

- Vi er nødt til at helgardere os. Vi arbejder ud fra, at vandstanden bliver høj, siger Kolding Kommunes kommunikationschef Lars Svoger. 

DMIs prognose for vandstanden i Sønderborg. Den stiblede, blå linje markerer varslingen. Prognosen har cirka 150 centimeter forhøjet vandstand onsdag.  Foto: DMI

 

Mere vejr