TV der bevæger dig

Kristendemokrat slået ud af hærværk

Folketingskandidaterne plages af hærværk på valgplakater.

00:33

I Esbjerg var det kun regnen, der begik hærværk på valgplakaterne.

1 af 2

Henrik Engelbrekt Refshauge, Kolding, fra Kristendemokraterne føler sig særlig hårdt ramt. Han har selv betalt sine valgplakater.

- Jeg havde råd til 65 plakater, og nu har jeg været rundt for at se til dem. Flere af dem er rykket ned, beklager han.

Han har sporet nogle af plakaterne.

- En plakat i Gråsten var kørt langt væk og fundet af en cyklist en halv kilometer fra ophængningsstedet. Tre andre er ikke bare rykket ned, men de kraftige strips, som jeg bruger, for at sikre dem, var klippet over, selvom plakaterne sad på Tøndervej i Aabenraa i 2,50 meters højde, fortæller folketingskandidaten.

Ingen retfærdighed

Henrik Engelbrekt Refshauge mener, at modstanden for et lille parti er urimelig hård, når kandidaterne også bliver ofre for hærværk.

- Det svært, når vi ikke inviteres til vælgermøder, og når vore plakater klippes og rykkes ned, konstaterer han.

Henrik Engelbrekt Refshauge har svært ved at se valgkampen som en retfærdig dyst, hvor alene argumenternes styrke gælder.

- Det er unfair, at man på denne måde ødelægger Kristendemokraternes i forvejen beskedne platform midt i mastodonternes kamp i valget med deres store valgkampsbudgetter og mikrofonmagnetisme = sendetid i radio og tv, noterer han.

I Esbjerg har den socialdemokratiske spidskandidat Bjarne Corydon oplevet en anden form for hærværk. Hans plakater var af så ringe kvalitet, at de er blevet opløst af regnen.