TV der bevæger dig

Kritik: Forkert at byrådsmedlemmer giver sig selv lønforhøjelse

Det er forkert, at byrådsmedlemmerne vil give sig selv en lønforhøjelse, når de tvinger andre til at spare. Det mener et byrådsmedlem, der ellers selv kan se frem til en lønstigning.

Mere løn til byrådsmedlemmerne skaber debat.

Byrådet i Hedensted skal i dag beslutte, om de vil sige ja til en vederlagsstigning på 31 procent.

1 af 2

I Hedensted Kommune får byrådsmedlemmerne i dag 37.508 kroner for at sidde i et udvalg. Og medmindre de siger nej til en lønstigning, så vil de kunne indkassere 11.777 kroner ekstra hvert år.

Det er ifølge byrådsmedlem i Hedensted Kommune Torsten Sonni Petersen (SF) helt uacceptabelt.

- Hvis medlemmerne skal have stigninger, bør det vedtages i byrådet, sådan at vi kan se borgerene i øjnene, siger Torsten Sonne Petersen til TV SYD.

Derfor har Torsten Sonne Petersen bedt om, at byrådet i dag skulle drøfte lønstigningerne på et ekstraordinært byrådsmøde. Torsten Sonne Petersens forslag blev nedstemt, og derfor er lønstigningen en realitet.

00:39

Torsten Sonne Petersen og Kirsten Terkilsen er ikke enige om lønstigningen.

Luk video

 

Læs også Byrådsmedlem er blevet anmeldt for vold efter værtshusslagsmål.

 

- Vi har vedtaget et budget for 2017 med besparelse mange steder. Her må personalet i stedet løbe stærkere. Og set i det lys, så synes jeg, at det er forkert. Vi har jo den samme arbejdsmængde som før, siger Torsten Sonne Petersen. 

Hvis medlemmerne skal have stigninger, bør det vedtages i byrådet, sådan at vi kan se borgerene i øjnene

Torsten Sonne Petersen (SF)

 

Da vi for to uger siden trådte ind i det nye år, modtog landets borgmestre en lønstigning på 31 procent. Og fordi byrådsmedlemmernes løn udgør en procentsats af borgmesterens, stiger deres løn automatisk. Medmindre byrådets medlemmer selv stemmer imod lønstigningen.

Læs også Lønstigning er uheldig timing mener ekspert

TV SYD har lavet en rundringning til de 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland. Af dem er der kun tre, der endnu ikke har taget stilling til lønstigningen. Hele 11 kommuner har allerede godkendt lønstigningen eller forventer at gøre det. 

Opdateret, 17.55: Byrådet i Hedensted Kommune har nu vedtaget at lønstigningen til byrådets medlemmer er en realitet.

Læs også Byrådsmedlem ude med sne-skraberen