Krydsede fingre på to sydjyske hold

Det er ikke helt afgjort, men næsten. Esbjerg ser ud til at vinde bronze - og SønderjyskE får måske et år mere i fodboldens superliga.

Esbjerg er på vej mod bronze i SAS Ligaen. Torsdag aften satte træner Ove Pedersens spillere sig solidt til rette på tredjepladsen efter en sikker 4-0-sejr hjemme over et rystet Silkeborg-hold, der tabte sin sjette ligakamp i træk.

Esbjergs topscorer, Tim Janssen, blev den store helt med et hattrick, mens udeholdets forsvar mest markerede sig med håbløse markeringer på indlæg.

Til gengæld må Silkeborg-træner Troels Bech have undret sig over, hvorfor ingen af hans spillere var i nærheden af at markere Tim Janssen i begge situationer.

Klart udspillet

Troels Bech erkendte, at Silkeborg var klart overmatchet. Der var i hvert fald intet uheld over det, sagde han ifølge Silkeborgs hjemmeside.

- Vi blev slået af et hold, der i omkring 75 procent af kampen løb hurtigere, tidligere og bedre end os og behandlede bolden tilsvarende bedre. I alle spillets facetter var Esbjerg bedre end os, vurderer Troels Bech.

- Det var vel nok Esbjergs bedste kamp i foråret - og en af vores aller ringeste i sæsonen. På den led passer det jo nok ganske godt med 4-0. Vi lavede fejl i dag, som vi ikke engang har lavet til træning, siger Troels Bech.

Silkeborg, som længe kandiderede til en tredjeplads, er kommet tættere på nedrykningsstregen, og klubben er endnu ikke garanteret en plads i SAS Ligaen i næste sæson.

SønderjyskEs nye chance

Efter 2-1-sejren over AGF kan Sønderjyske selv afgøre, om holdet skal spille endnu en sæson i SAS Ligaen. Det ser godt ud for Sønderjyske, men endnu er intet sikkert. Der er to svære kampe tilbage. Esbjerg på hjemmebane og FCK, der allerede har sikret sig det danske mesterskab.

SønderjyskE spillede sig over nedrykningsstregen i SAS Ligaen og har med to kampe igen tre point ned til AGF og en bedre målscore.

- Den her sejr betyder virkelig meget for os. Nu er det helt klart vores egen skyld, hvis vi rykker ned. Vi kan ikke pege på andre end os selv nu, siger Sønderjyskes Rasmus Hansen.

Gode dødbolde

Holdet kæmpede sig tilbage i kampen mod AGF efter at være kommet bagud i starten af anden halvleg. To gode dødbolde vendte kampen for de hårdt arbejdende sønderjyder og sikrede holdet fra Haderslev sejren.
 
- Vi er glade og stolte, og alligevel må vi ikke glemme, at der stadig er et godt stykke vej endnu. Jeg ved virkelig ikke, hvor mange point der skal til i de sidste kampe, for at vi redder os. Det er så lige i år, siger Sønderjyske-træner Michael Hemmingsen.
 
- Det vil da ikke gøre os noget, hvis FCK fortsætter med at drikke sejrsøl, så de er lettere at møde for os. Men det bliver ikke os, der rykker ned, og så er jeg egentlig ligeglad med, hvem der gør i stedet, siger Sønderjyskes anfører, Sölvi Ottesen.