Østrigske læger strømmer til Region Syddanmark

Den syddanske lægemangel er afblæst. En østrigsk charmeoffensiv har givet pote, så unge læger fra landet nu af sig selv søger til et dansk sygehus.

Siden 2008 har 109 udenlandske læger fået arbejde på et hospital eller i en praksis i Region Syddanmark, og det er så mange, at regionen nu ikke længere selv behøver gå på jagt efter nye læger. Det skriver Jydske Vestkysten fredag.

Ventelisterne holdt nede

- Var det ikke lykkedes at skaffe flere udenlandske læger hertil, havde resultatet været masser af aflyste operationer, stress og ekstravagter for personalet, og vi havde ikke kunnet holde ventelisterne nede, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Blandt de 109 læger er de 50 unge sygehuslæger fra Østrig. Det skyldes at regionen i 2008 indledte en charmeoffensiv i Østrig for at få unge østrigske læger til at søge til Danmark.

- Vi får i dag så mange uopfordrede ansøgninger fra unge østrigske læger, at vi ikke behøver at gøre opmærksom på pladserne længere.

Ambitiøse

De østrigske læger er meget ambitiøse og har let ved at lære sproget og falde til, siger Annette Lunde Stougaard fra regionens personaleafdeling til avisen.

Der er desuden kommet mange tyske læger til blandt andet på grund af en mere familievenlig arbejdskultur på danske sygehuse, vurderer Annette Stougaard.

Syv tyske læger i praksis

Syv tyske læger har også valgt at arbejde som praktiserende læger i regionen.

I modsætning til Region Syddanmark valgte Region Midtjylland i 2008 at satse på indiske læger. Det projekt har også været vellykket. 20 af 26 indiske læger har valgt at blive i Danmark mere end to år efter ansættelsen.

Indiske læger bliver

JydskeVestkysten skrev fejlagtigt, at alle de indiske læger er rejst hjem. Men det er faktuelt forkert, skriver Region Midtjylland.

- Langt de indiske læger føler sig velintegrerede og er tilfredse med deres job. Den viden har Region Midtjylland fra en afsluttende undersøgelse af de i alt 26 indiske læger, som for lidt over to år siden fik job i Regionshospitalet i Horsens.

Ansættelsen af de indiske læger var et pilotprojekt - i øvrigt i samarbejde med Region Syddanmark.