TV der bevæger dig

Lær at læse - med fødderne

Varde Bibliotek er i gang med et højtlæsnings-projekt. I dag kom en danser forbi børnehaven Smørhullet i Grindsted for at lære børnene noget om bogstaver.

01:37

Hovedet ned, benet op, og så skal man blot ligne et bogstav - Børnene danser i "Smørhullet"

1 af 2

Dansker og koreograf Ingrid Kristensen rejser rundt i landet for at lære børn at danse efter noget, de kender, for eksempel "Rim og Remser". Mens børnen danser, forsøger de at indtage en stilling, så de ligner et bogstav.

Fremtidens kunder

Børnebibliotekar Marion Tirsgaard fortæller, at dansen er med til at lære børnene noget om bogstaver. Det er vigtigt i forbindelse med det læse-projekt, Varde Bibliotek har kørende. Børnene er fremtidens kunder. Derfor er det vigtigt at stimulere deres interesse for at læse.

Børn kan ikke blive for små til den slags, siger Marion Tirsgaard. Jo tidligere, vi begynder, des bedre går det dem i skolen.

Danser og koreograf Ingrid Kristensen har i løbet af foråret været på turné i Varde og lært børn i 35 børnehaver at danse rime-dans og at "male" alfabetet med kroppen. Turneen slutter i dag, og i alt 1684 børn været i Ingrid Kristensens hænder.