Laks og buglapper fra pighaj tilbagekaldt efter listeriafund

Fødevarestyrelsen har fundet listeria i koldrøget laks og varmrøget buglapper fra firmaet J. Chr. Juhl A/S.

En portion koldrøget laks og varmrøget buglapper (pighaj) er blevet kaldt tilbage, efter at Fødevarestyrelsen har fundet listeriabakterier i produkterne.

Produkterne kommer fra firmaet J. Chr. Juhl A/S. De er blevet solgt i fiskehandlere og supermarkeder på Fyn og i Jylland.

Oplysningen kommer fra firmaet selv, og beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove bekræfter fundet af listeria i de pågældende produkter.

- Hvis man har købt nogle af de her produkter fra J. Chr. Juhl A/S med de specifikke datoer, skal man enten kassere produktet eller levere det tilbage til den butik, hvor man købte det, siger Nikolas Hove.

Bakterien blev fundet ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen.

Den tilbagekaldte laks har produktionsdatoen 27. oktober 2017 med sidste anvendelsesdato 17. november 2017.

De tilbagekaldte buglapper har produktionsdatoen 27. oktober 2017 og udløber 03. november 2017.

Personer, der er sunde og raske og bliver smittet med listeria, bliver sjældent alvorligt syge. Man kan dog få kortvarig diarré eller influenzalignende symptomer såsom feber og hovedpine.

Hvis man er alvorligt syg eller tager medicin, der nedsætter immunforsvaret, skal man være varsom. Her er der risiko for alvorlige symptomer som blodforgiftning og meningitis.

Gravide skal også være opmærksomme, da de kan risikere at smitte det ufødte barn med listeria.

Symptomerne kan opstå få dage efter smitten eller helt op til to måneder efter. De fleste bliver syge efter to til tre uger efter smitte. Det oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen anbefaler at kontakte egen læge, hvis man har mistanke om at være smittet med listeria. 

Her er varmrøgede buglapper af pighaj solgt

Meny i Haderslev, Gåskærgade 38-44, 6100 Haderslev
Fanø Fisk, Havnevej 4, Nordby, 6720 Fanø
Olsens Fisk, Lykkegårdsvej 2, 8700 Horsens

/ritzau/