TV der bevæger dig

Landbrugsstyrelsen har anmeldt 55 sager for mistanke om svindel

Syd- og Sønderjyllands Politi skal efterforske 55 sager, hvor der er mistanke om svindel med ansøgninger om støtte til miljøforbedringer af bedrifter hos landmænd. I marts anmeldte styrelsen de første 17, og nu er yderligere 38 sager dukket op

Foto: Arkiv

Opdatering: Der er tilføjet et afsnit om, hvorfor det er Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal efterforske de mange sager.

Landbrugsstyrelsen politianmelder yderligere 38 sager i forbindelse med mistanke om svig i forbindelse med ansøgninger om støtte.

Politianmeldelserne kommer oveni 17 sager, som styrelsen i marts overdrog til politiet. Dermed er 55 sager ind til videre anmeldt.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Mistanken om svig er opstået i forbindelse med sagsbehandlingen, og der er ikke sket udbetaling i sagerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker sagen

Landbrugsstyrelsen har overgivet sagerne til Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse. 

Anmeldelserne er sket efter anbefaling fra Kammeradvokaten, som har vurderet omkring 85 sager i alt.

Da styrelsen i marts anmeldte de 17 sager, oplyste den, at der var mistanke om svig i forbindelse med afgivelse af tilbud til landsbrugserhvervet. De sager drejede sig om tilbud for cirka otte millioner kroner i alt.

Styrelsen har ikke en opgørelse for, hvor stort et beløb de seneste 38 anmeldelser omhandler.

Grunden til at det er Syd- og Sønderjyllands Politi, der skal efterforske sagerne er, at Landbrugsstyrelsen, der behandler ansøgninger fra landmændene, ligger i Augustenborg.

Landmænd har brugt fiktive firmaer

Når en landmand søger Landbrugsstyrelsen om tilskud til en miljøforbedrende investering som for eksempel en moderniseret kvægstald, så skal vedkommende indhente mindst to uafhængige tilbud.

Men Landbrugsstyrelsen oplyste i marts, at den kunne konstatere, at der i 17 sager var modtaget tilbud fra en virksomhed, der aldrig havde eksisteret ifølge CVR-registeret.

Måske er der også svindlet med EU-midler

Da der potentielt kan være tale om svig med EU-midler, vil Landbrugsstyrelsen ud over dansk politi også indberette de enkelte tilskudssager til Rigsrevisionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig, Olaf.

Landbrugsstyrelsen har desuden besluttet at genoptage en række andre sager om projektstøtte som følge af det øgede fokus på svig. De berørte støtteansøgere vil løbende få besked fra Landbrugsstyrelsen.

Mest sete på tvsyd.dk