TV der bevæger dig

Ledere forventer plus på bundlinjen

Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne forventer et flertal af de privatansatte ledere i Sydjylland, at 2. halvår af 2012 vil udløse stigende omsætning, overskud og eksport.

61 procent af de adspurgte i Sydjylland forventer, at de kan se frem til et halvår med stigende omsætning, mens en tredjedel tror, at omsætningen vil være uændret.

Også blandt de eksporterende virksomheder i Sydjylland er der spirende optimisme. 57 procent af lederne tror på stigende eksport.

- Det er en absolut positiv udvikling, vi oplever nu, hvor nogle af vores store virksomheder, blandt andre Danfoss, klarer sig overraskende godt og kom ud med flotte resultater i årsregnskabet. Det tror jeg afspejles i de sønderjyske lederes optimisme, siger afdelingsformanden for Lederne Sønderjylland, Peter Martensen.

Ikke højere beskæftigelse

På beskæftigelsesområdet er optimismen mere dæmpet. Ifølge undersøgelsen regner 21 procent af lederne i Sydjylland med, at antallet af medarbejdere stiger det kommende halvår, mens hovedparten, 70 procent, forventer uændret beskæftigelse.

Konjunkturundersøgelsen er baseret på svar fra 1.286 ledere, der alle er ansat på virksomheder i den private sektor.