Liberal Alliance kræver ren straffeattest af kandidater

Liberal Alliance søger folketingskandidater i Syd- og Sønderjylland. Men mennesker uden en ren straffeattest behøver ikke søge, lyder det fra kredsformanden.

Arbejdsgivernes brug af kravet om en ren straffeattest breder sig nu til det politisk liv.

Liberal Alliance kræver således, at partiets syd- og sønderjyske folketingskandidater har en sådan uplettet fortid. I en usædvanlig annonce efterlyser storkredsen nemlig ikke blot folketingskandidater men kræver, at "du har naturligvis en ren straffeattest og en god samvittighed".

Ifølge storkredsformand Kent Hedemann Kristensen skyldes kravet, at politikere i stadig stigende grad bliver "vendt og drejet i alle ender og kanter".

Kent Hedemann Kristensen henviser blandt til den senest blæst om Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidts, privatøkonomi samt den tidligere konservative formand, kulturminister Per Stig Møllers dom for spritkørsel.

- Vi gør det samme som virksomheder: Vi annoncerer og beder folk som at sende ansøgninger - og i virksomhederne kræver man jo også folk med rene straffeattester. Vi vil ikke have folk med nogle grimme ar på straffeattesten, siger storkredsformanden.

Senest har Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, ellers afvist at slå hånden af partiets hovedsponsor, Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen på trods af politiets undersøgelse af, om banken har kunnet bruges til hvidvask af penge fra kriminalitet eller til kanalisering af penge til terror.

Storkredsformanden er da også villig til at give syndsforladelse til potentielle folketingskandidater fra det private erhvervsliv.

- I og med at vi er et liberalt parti, så vil vi jo også gerne have folk med erfaring fra erhvervslivet, og der kan man jo nogle gange godt få en blodtud. Men straffeattesten må altså ikke være direkte plettet, forklarer Kent Hedemann Kristensen.

Ifølge "stillingsannoncen" er det samtidig et krav, at "du er hverken politisk lykkeridder eller ringvrag".