Litteraturfestival skudt i gang

I denne uge ruller Litteraturfestivalen for sjette gang over Trekantområdet. Formålet med festivalen er at sætte fokus på litteraturen på nye og anderledes måder.

Det sker i år blandt andet ved et litterært talkshow i Tøjhuset i Fredericia, der samtidig danner rammen om åbningen af hele arrangementet.

Talkshowet har forfatterne Ib Michael, Einar Már Gudmondsson, Merete Pryds Helle og Annette Lassen som gæster.

Fra scenen underholder de inviterede gæster med islandske sagaer, myter i litteraturen, andre fortællinger og røverhistorier.

Inspirerende og lærerigt

- En af de fornemste opgaver for Trekantområdets Litteraturfestival er at finde nyskabende måder at formidle litteraturen på.

- Det udfordrer vi os selv på hvert år, og vi tror på, at vi med Det Litterære Talkshow har fundet et format, der både er underholdende, inspirerende og lærerigt, siger kulturkonsulent Karsten Rimmer Larsen fra Trekantområdet Danmark.

Trekantområdets Litteraturfestival arrangeres i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark og bibliotekerne i Fredericia, Middelfart, Kolding, Vejle, Billund og Vejen.

Masser af litterære godbidder

Ud over talkshowet søndag eftermiddag er der 25 andre litterære arrangementer i Trekantområdet frem til på søndag den 10. oktober ? og der er oplevelser inden for de fleste litterære genrer. På onsdag den 6. oktober er der for eksempel læsekredsdag, så de mange forskellige læsekredse i området kan hente nye inspiration eller danne nye grupper.
 
Det fulde program for Trekantområdets Litteraturfestival kan ses på www.litteraturfestival.dk.