Livedebat: Kom tæt på EP-valget

Hvad skal der stå på stemmesedlen til Europaparlaments-valget? I en livedebat torsdag aften kan du finde din EU-kandidat i selskab med værter fra TV SYD og TV 2 News.

Det kan føles, som om der er langt ned til Bruxelles og de støvede EU-direktiver. Torsdag aften vil TV SYDs studievært Mikkel Skovsgaard og journalist på TV 2 NEWS, Mette Vibe Utzon, bringe EU lidt tættere på danskerne.

 

- EU kan virke som en fjern størrelse, men dybest set handler EU og valget til EU-parlamentet om vores hverdag. Det er ikke uvæsentligt, hvilke politikere, vi sender afsted. Derfor vil vi gerne give vores seere chancen for at møde nogle af de mest fremtrædende EU-kandidater, så krydset på søndag kan blive placeret på et kvalificeret grundlag, siger TV SYDs nyhedschef Claus Christensen.

Under debatten skal otte spidskandidater til Europaparlamentet komme med deres bud på, hvordan de vil løse problemet med danske arbejdspladser, der flytter ud af landet.

Kandidaterne skal også diskutere, om Danmark er en duks, når det kommer til at indføre EU-regler i dansk lovgivning, og om det reelt er et problem, at udenlandske arbejdere har ret til børnecheck og dagpenge.

Debatten begynder kl. 19.37. Den første del kan ses på TV 2, imens hele debatten kan ses på TV Syds kanal og på TV 2 NEWS.

 

Kandidaterne til aftenens debat: