TV der bevæger dig

Livredderne er klar – hvis badevejret dukker op

Det knap så gode danske sommervejr betyder, at der endnu ikke har været behov for livreddende aktioner ved de badestrande, hvor Trygfonden i år har livreddere udstationeret.

Livredderne er klar hvis badevejret kommer. Foto: Hanne Henrikke

Selvom det ifølge kalenderen er sommer, så er der lige nu langt mellem de badeglade turister, der har lyst til at kaste sig ud i de kolde bølger.

Derfor viser den seneste opgørelse fra Trygfonden Kystlivredning da også, at sommeren endnu ikke har budt på alvorlige badeulykker.

På de seks strande i TV SYDs sendeområde hvor der er bemandede livreddertårne, har der i de første 3 uger ikke været nogen livreddende aktioner, oplyser Trygfonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

Strandene er Lakolk, Vejers, Rindby, Henne, Hvidbjerg og Østerstrand i Fredericia.

Men selvom det lige nu ikke er badevejr, så er der fortsat håb og  de 5 nationale baderåd, de gælder også i dårligt sommervejr.

 

De 5 nationale baderåd

1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet, og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold, og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.

 

Se, hvor du finder det nærmeste livreddertårn, og lær mere om, hvordan du bedst passer på dig selv og andre ved vandet, her: www.respektforvand.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk