TV der bevæger dig

Livsfarlige el-fejl i parcelhuse

Der er fejl i 96 procent af elinstallationerne i Region Syddanmark.

Der er fejl i 96 procent af elinstallationerne i Region Syddanmark, og næsten 40 procent af fejlene er alvorlige eller kritiske.
Det viser 10.906 el-eftersyn i Region Syddanmark, skriver Fyens Stiftstidende.

Antallet af fejl ryster Steen Jensen, næstformand i elbranchens organisation, Tekniq.

- Vi havde forventet at finde fejl i hver tredje bolig, men det kommer helt bag på os, at det står så skidt til, siger han til avisen.

Som huskøber kan man forsikre sig mod ubehagelige overraskelser, men det bliver dyrt. Flere forsikringsselskaber har valgt at lade prisen på de nye vvs- og el-eftersyn, der blev en del af ejerskifteforsikringen fra den 1. maj, stige med op mod 100 procent.

Under lovgivningsarbejdet lagde branchen ellers hovedet på blokken med forsikringer om, at den udvidede vvs- og el-dækning kunne købes for en merpris på maksimalt 50 procent.

- Men det var under forudsætning af, at dækningerne og erstatningerne blev holdt inden for de rammer, man havde aftalt. Man har siden lavet om på erstatningsberegningerne, og højere erstatninger betyder alt andet lige højere præmier, siger Vibeke Henriques Johansson fra Forsikring og Pension til Fyens Stiftstidende.

De kraftige prisstigninger får Forbrugerrådet og ejendomsmæglerne til at se rødt, fordi de rammer et sløjt ejendomsmarked.