TV der bevæger dig

Lønnen skrumper i Inspiration

Lønsedlen skrumper i Inspiration. Medarbejderne i den landsdækkende isenkræmmerkæde med butikker i blandt andet Haderslev, Kolding, Horsens, Sønderborg, Varde, Vejle og Aabenraa går 1. august 1.000 kroner ned i løn om måneden.

Det bliver en chokerende oplevelse af læse lønsedlen for de ansatte i Inspiration. (Modelfoto fra Colourbox).

Det sker for at redde arbejdspladserne efter en række år med røde tal på bundlinjen, fortæller DR Sjælland.

Lønnedgangen rammer samtlige medarbejdere, fra øverste direktør til yngste weekendhjælper, bekræfter isenkræmmerkæden over for DR Sjælland.

Men i HK Handel synes man ikke, at kollektiv lønnedgang er vejen ud af krisen.

- Vores medlemmer skal ikke på deres løn betale for at holde en virksomhed kørende, der ikke er sund, og som ikke kan drives af sig selv, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen til DR Sjælland.

Omvendt erkender HK, at lønnedgang kan være nødvendig, hvis alternativet er en fyreseddel.

I Dansk Erhverv har man flere eksempler på at virksomhederne sender medarbejderne ned i løn.

- Hvis man vil overleve som virksomhed, så må man tilpasse omkostningerne til den virkelighed, der er, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Ole Steen Olsen.

I Inspiration går de menige medarbejdere omkring 1.000 kroner ned i løn om måneden, mens cheferne kan se frem til en betydelig større lønnedgang, erfarer DR Sjælland.

Isenkræmmerkæden Inspiration tæller 50 butikker og 450 ansatte og blev for nylig overtaget af L'easy-kæden, der ejes af milliardæren Niels Thorborg.