To mænd dømt for en række indbrud

Retten i Kolding har afsagt dom i en sag om tyveri af særlig grov karakter og hæleri, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En mand på 27 år er idømt 2 års fængsel, og en 24-årig mand fik 1 år og 8 måneders fængsel. Den 24-årige fik rabat for at have hjulpet politiet med opklaringen.

De to mænd er dømt for en stribe sommerhusindbrud, primært begået i Juelsminde-området, i perioden fra december 2014 til marts 2015. Desuden er de dømt for flere hæleriforhold. Hovedparten af de stjålne varer har gerningsmændene solgt videre, herunder på Den Blå Avis.

- Det er en omfattende sag med godt ti indbrud for hver af de to mænd, der er stjålet værdier for et beløb, som foreløbigt er opgjort til mindst 300.000 kr., og indbrudstyvene er gået målrettet efter designermøbler. Samtidig er de dømt for hæleri, fortæller specialanklager Anja Hedegaard fra Sydøstjyllands Politi.

De to dømte har været varetægtsfængslet siden marts og er efter dommen fortsat fængslet på grund af risiko for at de ville begå ny, lignende kriminalitet på fri fod.

Begge dømte udtog sig betænkningstid.