TV der bevæger dig

Mandagens overblik: Sådan bliver årets sidste dag

Mange mennesker elsker (åbenbart) det kolde gys, og derfor kan man i morgen klare nytårsbadet i fællesskab flere steder i Syd- og Sønderjylland. Blandt andet springer de vand- og kuldeglade i vandet ved Hejlsminde Strand. Det sker klokken 10.30. 

I Vejle hopper de i bølgen blå klokken 14, og borgmester Jens Ejner Christensen har igen i år sagt ja til at føre an til årets nytårsbad. Sidste år hoppede omkring 400 i fjorden. Det koster 50 kroner at deltage, og pengene går til lidt champagne, kransekage og så til Make-A-Wish-Fonden, der donerer penge til godgørende formål.

Syd- og Sønderjyllands Brandberedskab har allerede haft travlt med at slukke brande hele søndagen. Heldigvis uden større skader, men Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at man passer bedre på, når krudtet skal fyres af. 

En 16-årig mand antændte søndag fyrværkeri i en container ved Starup Skole i Haderslev. Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet ham for med vilje at have startet branden. 

Herudover er en 19-årig mand fra Vejen anholdt og sigtet for at have kørt bil i påvirket tilstand af euforiserende stoffer. 

I år giver danskerne den gas, når det gælder køb af nytårsskyts. Samlet set forventes det, at vi bruger i omegnen af 415 millioner kroner på nytårskrudt. Det viser en analyse, som Dansk Erhverv har lavet. Analysen viser også, at det særligt er børnefamilierne, der står for de helt store nytårsbrag. I Region Syddanmark vil hver husstand bruge 160 kroner på nytårskrudt, hvor man i Nordjylland vil bruge 185 kroner per husstand, og dermed er nordjyderne dem, der bruger flest penge på krudt. 

Der er ingen meldinger om trafikale problemer hverken på veje eller skinner. Der er dog en smule tåge nogle steder i vores område, så vær opmærksom. 

Når nytårskrudtet skal fyres af omkring midnat blæser det op i hele Danmark. Dog slipper Syd- og Sønderjylland for direkte storm. Her kan den opfriskende vind vise sig at være fordelagtig, skriver Tv2 Vejr, da det kan løfte skyhøjden og gøre sigtbarheden bedre, så fyrværkeriets lys bliver smukkere. Når vinden er stødende, er det dog ekstra vigtigt, at det - der bruges som affyringsrampe - står stabilt og sikkert fast.
Den varslede stormflod med mulige oversvømmelser i de indre farvande forventes at komme i løbet af tirsdagen.

Tak, fordi du læste med.

Venlig hilsen
Julie Schou Nielsen

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu