TV der bevæger dig

Mange unge mænd bliver væk fra session

De unge kommer ikke til Forsvarets Dag, tidligere session, og det betyder mange sigtelser for ulovlig udeblivelse.

Danske soldater i samlet flok forlod basen Camp Price ved Gereshk og Helmandfloden. Arkivfoto. Foto: Erik Refner, Scanpix Denmark

Politiet har fået travlt ved skrivebordet i det nye år. Et stort antal unge mænd er nemlig udeblevet fra Forsvarets Dag, der tidligere hed session, i årets første tre måneder. 99 sigtelser for ulovlig udeblivelse er det blevet til i starten af 2016.

- Jeg tror, et af problemerne ligger i, at indkaldelsen cirka tre uger før mødedagen bliver sendt til de unges E-boks, og den kigger de enten sjældent eller aldrig i, siger politikommissær Karsten Aaskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I hele 2011 var der i Syd- og Sønderjyllands Politi 43 sigtelser for ulovlig udeblivelse, mens tallet i 2015 var 144. Fortsætter tendensen for de første tre måneder, vil 2016 dermed sætte rekord.

Udebliver man fra Forsvarets Dag, kan det medføre straf i form af bøde eller fængsel. Udebliver man gentagne gange, kan man blive anholdt af politiet og kørt til Forsvarets Dag.