TV der bevæger dig

Meget pjæk blandt skoleelever

Næsten hver syvende elev er ikke i skole en hel måned i løbet af et skoleår.

Hver syvende elev er væk en måned i løbet af et skoleelev. (Foto: Colourbox). Foto: Colourbox

Det afslører data for 14.088 elevers fravær, som JydskeVestkysten har fået indsigt i.
Det svarer til, at der i gennemsnit er tre til fire elever i hver klasse, der er fraværende i en hel måned.

- Det er rigtig voldsomt. Jeg er overrasket over, at det er så mange, siger formand for Skolelederne Anders Balle og kalder det et »kæmpe problem«.
- De mister jo et helt skoleår i løbet af deres skoletid, siger han.

Anders Balle efterlyser fokus på forældrenes engagement. Alt for ofte signalerer forældre, at det er i orden at blive væk fra undervisningen, mener han.
For eksempel når de tager børnene med på ferie i skoletiden.

- Det kan ikke nytte noget, at man den ene dag siger, at skolen er vigtig, og den næste dag siger man, at det er ligegyldigt, om man kommer derhen, for nu tager vi af sted på ferie i vores lille bil, siger Anders Balle.

Formand for Skole og Forældre Benedikte Ask Skotte mener tværtimod, at det er helt i orden at tage børn ud af skolen til ferier og ture, hvis det sker efter aftale med skolen.

- Der, hvor vi kan være bekymrede, er, hvis der tale om en dag ind imellem, og hvis det er fravær, som typisk kan tolkes, som om eleven ikke trives i skolen, siger Benedikte Ask Skotte og afviser, at forældre generelt sender forkerte signaler til deres børn om fravær.

- Jeg tror helt sikkert, at der kan være forældre, der ikke har forståelse for, hvor vigtigt det er, at børnene møder op til alle timer, og det skal selvfølgelig italesættes. Men jeg tror generelt, at forældre ved, hvor vigtig skolen er, siger hun.