Mere udenlandsk grønt i Danmark

Importen af frugt og grønt fra udlandet stiger, selvom der findes danske alternativer.

Danske forbrugere tænker kun på prisen, når de handler.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at importen af frugt og grønt er steget betydeligt de sidste 20 år.
Det skriver erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarers netmagasin FoodCulture.dk.

Danske producenter har svært ved at konkurrere med de billige udenlandske produkter.
Derfor vælger forbrugerne at købe billigt udenlandsk, selvom dansk frugt og grønt ofte er af bedre kvalitet.

- Forekomsten af pesticidrester i danske produkter er desuden langt lavere end i de produkter, som importeres. F.eks. blev der i 2010 ikke fundet pesticidrester i danske tomater, mens der i lidt over halvdelen af de udenlandske tomater blev fundet pesticidrester. Det er samme historie med æbler, hvor der i 2010 var pesticidrester i 46 pct. af de danske mod 83 pct. i de udenlandske, siger Torben Lippert, der er konsulent i Dansk Gartneri.