TV der bevæger dig

Miljøminister: Venstres forslag vil smadre kyster

Venstres forslag ved smadre noget, som skiftende regeringer siden Stauning har stået vagt om. Sådan afviser miljøminister Kirsten Brosbøl (S) forslaget om at lempe miljøreglerne.

Kirsten Brosbøl (S): Venstres forslag vil smadre vore kyster.

- Som jeg læser Venstres forslag er det et meget vidtgående forslag, som vil ændre det Danmark, vi kender, siger ministeren til TV SYD. Det vil føre til mere byggeri ned langs vore kyster ? og også potentielt hindre den meget store, offentlige adgang, som vi har til de danske kyster.

- Hvorfor skal borgerne spørge Miljøstyrelsen om lov, hvis de vil indrettet et højbed, plante et træ eller lave en terrasse på egen grund?

- Jamen Venstre forsøger at bagatellisere deres eget forslag ved at fremhæve disse ting. Og det er også sådan, at i min ministertid har vi rent faktisk lempet på antallet af sispensationer. Der bliver nu givet dispensation i tre ud af fire tilfælde. Og mange af de ting, som Venstre henviser til, kan altså godt lade sig gøre.

- Såd eet her handlinger ikke om en bænk eller et højbed. Det handler om, at man vil ændre Danmarks kyster for altid. For når man først har givet tilladelserne, så er det svært at rulle det tilbage, siger Kirsten Brosbøl til TV SYD.

Se hele interviewet med miljøministeren herunder (Varighed: 3:30)

03:30 Luk video