Miljøministeren vil stoppe ulovlig import af gift

Ifølge Miljøminister Kirsten Brosbøl så har tolv procent af de husejere, der sidste år købte myregift eller andre hverdagsgifte taget dem med fra grænsebutikkerne.

Mange af de gifte som danskerne tager med hjem fra deres indkøbstur i Tyskland, kan ifølge miljøministeren være skadelige for miljø og sundhed og derfor skal importen stoppes.

Ifølge en undersøgelse som YouGov har lavet for Miljøministeriet, så kommer 12 procent af de hverdagsgifte som danskerne købte sidste år fra Tyskland.

Men det er kun de færreste, der ved at de bryder loven. Det er nemlig ulovligt at importere for eksempel myregifte, der ikke er godkendt i Danmark.

-Jeg forstår godt at mange tror de gerne må tage sprøjtegifte og ukrudtsmidler med hjem, når det står på hylderne ved siden af sodavand og Nutella, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Selvom nogle af produkterne hedder det samme i Danmark og i Tyskland, så er det ikke altid de samme regler for, hvad produkterne må indeholde. Derfor er importen ulovlig.

Straffen for at indføre udenlandske ukrudtsmidler er først en indskærpelse, senere kan det føre til en politianmeldelse.