Før milliardunderskrift: Kender ikke firma bag ambulancekørsel

Region Syddanmark underskriver fredag en 4 milliarder stor kontrakt med Bios om ambulancekørsel i Sydvestjylland, Sønderjylland og på Fyn, men regionen kender ikke den hollandske koncern, der står bag, skriver Fyens Stiftstidende.

Hvor meget omsætter Bios- Groep, moderselskabet bag det hollandske firma, der fra 1. september 2015 skal drive ambulancekørsel i Region Syddanmark, egentlig for? Hvor stor er moderselskabets egenkapital? Og havde koncernen overhovedet overskud i seneste regnskab?

Spørgsmålene er stillet af Fyens Stiftstidende, der samtidig konstaterer, at Region Syddanmark ikke kender svarene. Og det chokerer flere politikere.

- Jeg er ærlig talt rystet, siger folketingsmedlem og finansordfører Jesper Petersen (S).

- Havde der været tale om en leverance af papirclips til forkontoret, gik det nok, men at vi ikke mere grundigt undersøger robustheden i en virksomhed, som vi skal samarbejde med om noget så vigtigt, er ærlig talt chokerende, siger regionrådsmedlem Karsten Hønge (SF), der fra begyndelsen har været kritisk over for valget af Bios.

Ifølge Per Busk, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, har regionen kun interesseret sig for den del af Bios-koncernen, der hedder Bios Ambulancezorg, som driver ambulancekørsel i Rotterdam. En aktivitet, som udgør langt under halvdelen af Bios Groeps samlede forretningsområde.

- Vi går ikke og laver detektivarbejde, siger Per Busk som forklaring på hvorfor moderselskabet ikke er blevet undersøgt.

Regions Syddanmark underskriver kontrakt med Bios Ambulanceservice Danmark fredag kl. 13.30. Ved samme lejlighed underskrives kontrakt med Responce, der skal stå for ambulancekørslen i Trekantområdet.

 

Her er fakta