Minister går ind i styren-sagen

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) sætter Arbejdsskadestyrelsen til at undersøge helbredet hos både nuværende og tidligere ansatte på LM Wind Power.

Ministeren er dybt bekymret over, at ansatte tilsyneladende er blevet syge af deres arbejde med opløsningsmidlet Styren. De seneste dages debat - ikke mindst her i TV SYD - får ministeren til at bebude en stor undersøgelse.

Vil helt til bunds

- Jeg synes, at det er helt afgørende, at vi kommer helt til bunds i den her sag. Det er jo en frygtelig belastning for de mennesker, der er bange for, at de er blevet syge af at arbejde med styren, siger Inger Støjberg.

Beder LO om hjælp

Ministeren vil bede fagforeningernes hovedorganisation, LO, om hjælp til at få opsporet alle tidligere medarbejdere, der har været i berøring med styren på LMs fabrikker. Medarbejdernes sager skal undersøges af en særlig enhed i Arbejdsskadestyrelsen

LM Wind Power har siden 1995 fået 35 påbud af Arbejdstilsynet for farlige styren-dampe. Inger Støjberg vil derfor også have en redegørelse fra Arbejdstilsynet i sagen.

Hilses velkommen

Undersøgelsen hilses velkommen af LM Wind Power. Kommunikationsdirektør Helle Larsen Andersen siger:

- Vi kan ikke genkende det billede, der er tegnet af LM Wind Power i medierne. Men, da der er tale om nogle meget alvorlige anklager, er det i alles interesse, at sagen bliver undersøgt grundigt. Derfor synes vi, det er fint, at ministeren tager initiativ til en undersøgelse. Vi tager vores medarbejderes sundhed og sikkerhed meget alvorligt. Og vi vil gøre hvad vi kan for at samarbejde med myndighederne om at få alle oplysninger frem.