Mink-avlerne tjener kassen på skind i år

2010 har været det bedste år for danske minkavlere nogensinde. Avlerne tjener i år langt over 100 kroner mere pr. skind, end de gjorde sidste år.

Ifølge Foreningen Dansk Pelsdyravl er gennemsnitsprisen for et minkskind i år landet på 336 kroner. Sidste år fik avlerne i gennemsnit 203 kroner for et skind. Succesen skyldes udenlandsk efterspørgsel, lyder det fra foreningen.

- Det skyldes først og fremmest, at der er kommet rigtig godt gang i efterspørgslen i Kina. Rusland er også ved at komme godt med igen, og så er de danske avlere meget dygtige til at producere mink i en rigtig god kvalitet, siger Torben Nielsen, direktør i Dansk Pelsdyravl.

På en netop overståede auktion hos Kopenhagen Fur blev der solgt både danske og udenlandske skind. Og ifølge Torben Nielsen blev de danske skind i gennemsnit solgt til en pris, der lå 80 kroner højere end de udenlandske.

De danske minkavlere var ellers udsat for stor kritik sidste år i forbindelse med TV2's udsendelse om misrøgt på danske minkfarme. Udsendelsen resulterede i, at Fødevareregionerne anmeldte 40 minkfarme til politiet for dyremishandling.
Men trods kritikken er minkavlerne altså alligevel kommet ud med en god indtjening. Danske minkavlere producerer i gennemsnit 10.000 skind om året - og der er mange minkfarme i Syd- og Sønderjylland, hvor der er en lang tradition for avl.