Nedbørsrekorder - og koldeste sommer i 19år

Syd- og Sønderjylland udmærker sig med flere nedbørsrekorder i det, der indtil videre har været den koldeste sommer i 19år. Det kølige og våde vejr ser ud til at fortsætte.

Tirsdag eftermiddag og aften drev flere skybrud ind over Syd- og Sønderjylland. Og det er langt fra første gang det sker denne sommer, der i følge DMI er den koldeste i 19år.

Lørdag satte både Flyvestation Skrydstrup og Horsens Centralrenseanlæg nedbørsrekorder. Ved Skrydstrup faldt der ikke mindre end 27,4 millimeter vand på en halv time, hvilket overgik alle andre steder i landet. Set over hele lørdagsdøgnet faldt der mest regn i Horsens, hvor regnmåleren ved centralrenseanlægget nåede helt op på 91,4 millimeter, hvilket er 138 procent af den gennemsnitlige månedsnedbør for juli. Det skriver DMI.

Koldeste sommer i 19år

Middeltemperaturen for sommeren indtil videre har ligget på kølige 14,1 grader - og det er 1,5 grader under dét, som vi gennemsnitligt har været vant til i de seneste 25 år.

- Selvom vi både i 2000, 2004 og 2012 havde juni og juli måneder, som temperaturmæssigt minder om i år, så har det faktisk ikke været koldere siden 1996, siger Danny Høgsholt, meteorolog ved TV 2 VEJRET.