NNF-formand: Svineproduktionen kan reddes

Lønnedgang kan ikke redde arbejdspladser på slagterierne, fastslår den sydjyske afdelingsformand i fagforeningen NNF, Peder Pedersen.

- Hvis vi skal ned på tysk niveau, vil det koste mere end 100 kroner i timen, og det er urealistisk i et velfærdssamfund, siger han.

Peder Pedersen mener, at samlede rammevilkår for landbruget kan give landmændene en gevinst en en krone pr. kilo svinekød. Vilkårene skal blandt andet omfatte miljøregler, afgifter og fødevarekontrol.

- Landmændene siger, at de mangler 50 kroner pr. svin. Et slagtesvin vejer 77-78 kroner, så bedre produktionsvilkår vil sikre, at de ikke behøver sende deres smågrise til Tyskland, understreger Peder Pedersen.

Peder Pedersen opfordrer politikerne på Christiansborg til at tage fat om nælden for at skabe bedre rammevilkår for landbruget. Han er helt på linje med landbrugets organisationer.

- Og så skal vi have nogle slagteriselskaber i Danmark, der er dygtige til at drive virksomhed, tilføjer han polemisk med adresse til Danish Crown.