Nu bliver kravene om randzonerne fjernet

En ny aftale på fødevare- og landbrugsområdet sikrer 30 nye initiativer på området. Heriblandt bliver kravet om randzoner fjernet.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kunne tirsdag formiddag præsentere 30 nye initiativer i en samlet pakke, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative har indgået en aftale om.

Initiativerne er alle på  fødevare- og landbrugsområdet, og aftalen skal ifølge ministeren sikre vækst i landbruget samtidig med, at naturen bliver beskyttet. Et af de nye initiativer er, at kravet om randzoner fjernes.

- Det obligatoriske krav om randzoner bliver afskaffet, og randzoner kan så indgå som et frivilligt virkemiddel, som landmanden kan bruge, der hvor der skal ske en miljøregulering, siger Eva Kjer Hansen til TV SYD.

Og det vil landmændene komme til at mærke på pengepungen.

- Det er uden tvivl, at landmændene nu får lov til at gødske optimalt, og det indfaser vi her over det næste år. Det betyder rigtig meget for landbrugets indtjening. Københavns Universitet har vurderet, at vi taler om mellem 1,3 og 1,8 milliard i ekstra indtægt til landbruget, fortæller Eva Kjer Hansen.

Hele aftalen kan du læse på miljø- og fødevareministeriets hjemmeside.

Du kan også høre, hvad Eva Kjer Hansen siger om de nye initiativer her:

Eva Kjer Hansen fortæller om de nye initiativer på fødevare- og landbrugsområdet.