Nu bliver togtrafikken normal

I eftermiddag bliver Banedanmark færdig med oprydningen efter stormen. Sønderborgbanen mellem Tinglev og Sønderborg bliver klar til drift sidst på dagen.

De mange træer, der var faldet ned over skinnerne, er nu fjernet, og kørestrømsanlægget er repareret.

- På Sønderborgbanen har vi fjernet over 50 træer, der lå hen over sporet, og fået bugseret de to togsæt væk, der holdt på strækningen. Det viste sig, at der var færre skader på kørestrømsanlægget efter stormen, end hvad vi havde andre steder, og derfor kan vi frigive strækningen til trafik hurtigere end forventet. Nu er DSB i fuldt sving med at få togsæt og personale klar, så der er togtrafik fra i morgen, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark.

Sporet fra Tinglev til grænsen er klar til drift, men da der stadig arbejdes med stormskaderne på den tyske side af grænsen, kører godstrafikken lige nu ekstraordinært over grænsen via strækningen Bramming-Tønder-Niebüll, indtil sporet igen er klar til Padborg på den tyske side af grænsen.

I forbindelse med den kraftige vind, der er meldt for den kommende weekend, har Banedanmark et ekstraordinært beredskab på plads:

- Vi har fjernet de mere end 500 væltede træer fra skinnerne, men fra vores gennemkørsel af de 2500 km jernbane kan vi se, at flere træer kan være påvirket af stormen, og samtidig er jordbunden blød efter regnvejr. Derfor har vi vores beredskab klar, hvis flere træer giver efter som følge af stormskader og skaber gener for togtrafikken, siger Søren Boysen.