TV der bevæger dig

Nu kan man købe krudt i Tyskland - men vi må ikke

I dag starter salget af fyrværkeri i Tyskland op til nytårs aften. Men man skal ikke lade sig friste - det er nemlig forbudt at indføre i Danmark.

Køb dit krudt i Danmark, advarer politimand. - Ellers risikerer du, at politiet snupper det hele.

I dag frigives årets nytårskrudt til salg i Tyskland. Og det kan måske virke fristende, at køre en tur syd for grænsen, og købe krudt ind til tyske priser. Men det er en fristelse, man helst ikke skal falde for. Det er nemlig strengt forbudt, at indføre fyrværkeri fra Tyskland og til Danmark.

- Hvis vi i forbindelse med vores paskontrol bliver opmærksomme på, at der er fyrværkeri, så bliver det beslaglagt, fortæller Christian Østergård, Specialkonsulent ved Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat til TV SYD.

Og man skal ikke lade sig narre af, at krudtet i de tyske butikker, til forveksling ligner det danske. Man må nemlig stadig ikke tage det med hjem til Danmark.

Det er ulovligt at indføre fyrværkeri fra Tyskland - også selvom det er lovligt mærket. Man må ikke som privat borger indføre fyrværkeri, siger Christian Østergård til TV SYD.

Det er ulovligt at indføre fyrværkeri fra Tyskland - også selvom det er lovligt mærket.

Christian Østergård, Specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat

 

Politiet holder derfor i disse dage ekstra øje med folks bagagerum, når de foretager rutinecheck ved grænsekontrollerne.

- Falder vi over noget fyrværkeri, så bliver det konfiskeret, for man må ikke tage det med ind. Vi ved, at der er nogen der gør det, men det må man altså ikke, siger Christian Østergård.

 

Mest sete på tvsyd.dk