TV der bevæger dig

Nu skal det koste penge at gå på motorvejstoilet

Fremover kan det komme til at koste penge, hvis du bliver trængende og har brug for at komme på toilettet på en af Vejdirektoratets bemandede rastepladser langs motorvejen.

Nu må rastepladserne opkræve penge for toiletbesøg.

Det koster mange penge at gøre rent på toiletterne.

1 af 2

Det har været et ønske fra ejere og forpagtere gennem flere år, og nu ser det ud til, at betalingstoiletterne er på vej til at blive indført på de danske motorveje.

Det er transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt, der har besluttet, at de nu må etablere betalingstoiletter.

Brugerbetalingen for hvert toiletbesøg må dog ikke overstige to kroner. Det skal forstås på den måde, at hvis kunden betaler et højere beløb, så modtager man et tilgodehavendebevis, der kan bruges i butikken på rastepladsen.

Denne ordning bliver lige nu også anvendt på de tyske motorveje.

-Det har jo noget at gøre med, at det koster penge at holde toiletterne rene. Derfor giver vi nu den mulighed, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt til TV SYD.

På Rastepladsen Hylkedal Vest ved Kolding er Robert Følbæk glad for, at det nu bliver muligt at opkræve penge for toiletbesøg.

-Uhumske toiletter har i årevis været et problem, og det koster rigtig mange penge at holde dem nogenlunde rene, siger Robert Følbæk til TV SYD.

TV SYD har talt med flere af ejerne og forpagterne i det sydlige Jylland, og de synes alle, at betalingstoiletter er en god idé.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er overbevist om, at bilisterne også vil tage godt imod, at der indføres betalingstoiletter og understreger, at det fortsat bliver muligt at bruge de ubemandede toiletter langs motorvejen gratis.

-Jeg tror det er mere vigtigt for befolkningen, at der er nogle rene toiletter, end at de kommer til at koste to kroner, siger ministeren til TV SYD.