Nu skal fejl og mangler frem i lyset - og rettes

To nyansatte professorer skal kigge nærmere på de 4.000 registrerede fejl, der hvert år er i sundhedsvæsenet i Region Syddanmark. Det er Region Syddanmark og Syddansk Universitet, der står bag et nyt projekt til at forbedre sikkerheden for patienterne.

Professor Knut Borch-Joensen: Ansat for at finde fejl.
Professor Knut Borch-Joensen: Ansat for at finde fejl.

Forkert medicinering. Forveksling af patienter. Manglende sammenhæng i patientforløb. Unødig ventetid. Omkring 4000 gange årligt bliver fejl registreret i Region Syddanmark. Årsagerne til fejl og for dårlig oplevet kvalitet i sundhedsvæsnet er mange, og dem vil Region Syddanmark og Syddansk Universitet nu i fællesskab med de to professorer finde frem til. 

To forskellige tilgange

De to professorer går til jobbet med vidt forskellige kompetencer: Knut Borch-Johnsen har arbejdet med, hvordan man kan styrke kvaliteten i behandlingen af patienter. Det er blandt andet sket i forbindelse med Det Nationale Indikatorprojekt, hvor Knut Borch-Joensen i seks år har været formand for et af syv sygdomsområder.
Erik Hollnagel har især beskæftiget sig med risiko- og sikkerhedsarbejde i den private sektor, dette på internationalt niveau.