Nu vil tyskerne opkræve fartbøder

Danske bilister, der blitzes i en fotofælde i Tyskland, slipper ikke for at betale. Tyskland vil nu udnytte EU-aftale til at opkræve fartbøder i Danmark.

- Vi regner med, at der sker et boom i antallet af tyske bøder til danske bilister, siger Casper Schad, jurist hos bilejernes organisation FDM til JydskeVestkysten.

Overtræder færdselsregler bevidst

Tyske myndigheder har først nu den hjemlige lovgivning i orden til at gøre brug af den EU-aftale, som i mere end tre år har givet en lang række EU-lande mulighed for at indkræve bøder på tværs af landegrænser.

- Rigtig mange udenlandske bilister overtræder bevidst de tyske færdselsregler, fordi de ved, at de sandsynligvis slipper for at blive retsforfulgt, siger Casper Schad.

Det har man på bødekontoret i Flensborg også tidligere oplevet, og man har tidligere forsøgt at inddrive bøder i de tilfælde, man kunne finde frem til de danske færdselssyndere.

- Desværre blev de bare ikke altid betalt, og hidtil har vi ikke gennemtvunget nogen betaling, siger bødekontorchef i Flensborg, Rainer Thonfeld.Men det er der fremover mulighed for, og det vil tyske myndigheder nu gøre brug af, fortæller Rainer Thonfeld.

Må regne med at skulle betale

- For så vidt kan danske statsborgere i stigende grad regne med, at de forseelser, de har begået i udlandet, bliver inddrevet i deres hjemland, siger han.

Hverken Rigspolitiet eller Syd- og Sønderjyllands Politi har overblik over, hvor mange tyske bøder, der bliver opkrævet hos danske bilister.

Bagatelgrænse på 70 euro

En bagatelgrænse betyder, at kun bøder på mere end 70 euro, cirka 525 kroner, bliver opkrævet.