TV der bevæger dig

Ny ghettoliste: Syv syd- og sønderjyske områder er på listen

Ét område er kommet af listen, mens et andet er kommet på. Fire områder, der altid har ligget på listen, ligger der stadig.

Stengårdsvej i Esbjerg er en af de ghettoer, der aldrig har været af listen. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

I dag torsdag udkom Transport- Bygnings og Boligministeriets ghettoliste, der er en liste over belastede boligområder i Danmark.

Kigger man på listen finder man syv områder fra Syd- og Sønderjylland, hvilket er samme antal som sidste år, dog er der skiftet lidt ud i listen.

Området omkring Nørager og Søstjernevej i Sønderborg, samme sted som en 29-årig mand tidligere på året blev skudt, er kommet på listen, mens området Præstebakken og Syrenparken i Esbjerg har forladt den.

Nørager i Sønderborg har tidligere været på listen, men i både 2014 og 2015 var den af. Men nu er området tilbage på listen.

Fire områder har altid været på

Siden den første ghettoliste kom i 2010 har fire områder i Syd- og Sønderjylland konstant været på ghettolisten, selvom kriterierne i 2007 blev ændret, og i år er ingen undtagelse.

Korskærparken i Fredericia, Stengårdsvej i Esbjerg, Sundparken i Horsens og Skovparken i Kolding er de fire ghettoområder, der altid har været på listen.

På landsplan har 12 områder været på listen, siden den udkom første gang. Dermed står Syd- og Sønderjylland for en tredjedel af alle de ghettoer, der altid har ligget på ghettolisten.

Du kan se den fulde ghettoliste her:

 

Læs også Disse ghettoer har altid været på ghettolisten