TV der bevæger dig

Ny påtale til overlæge i Aabenraa

For fjerde gang bliver en overlæge på Sygehus Sønderjylland kritiseret for sin behandling af patienter. Det oplyser JyskeVestkysten i dag.

00:51

Alt skal checkes i forbindelse med en operation. Ny checkliste kan redde liv.

1 af 2

Kritikken gælder overlæge Said El-Batran på kirurgisk afdeling. Patientombuddet - der før hed Patientklagenævnet - påtaler overlægens faglige standard. De to seneste gange, han har fået kritik, er patienterne døde efter behandling, og Patientombuddet noterer, at det er under normen for anerkendt faglig standard.

Meldt til politiet

Allerede den 19. oktober 2009 offentliggjorde Patientombuddet navnet på overlægen, fordi han blev kritiseret efter et indgreb på en patient. Det drejede sig om en fedt-knude, der blev fjernet fra patientens mave.
Den lille operation gav komplikationer, og en anden læge meldte sagen til politiet, fordi han mente, at indgrebet var foretaget af en kvaksalver.

To dødsfald

De fire sager er fra 2006, 2007, 2008 og 2009. De er afgjort af Patientombuddet i 2009 og 2011.

Det første dødsfald var et foster, der døde efter at moderen havde haft svangerskabsforgiftning, hvilket overlægen ikke opdagede. Det andet dødsfald var en kvinde, der døde efter en operation for tarmslyng. De to andre tilfælde handlede om omskæring af en dreng og fedtsugning af en kvinde.

Mere forsigtig

Said El-Batran er af palæstinensisk afstamning. Han har i nogle år været på kirurgisk afdeling i Aabenraa. Han har også haft en privat klinik, og den første kritik stammer fra den tid.

jv.dk har forsøgt at få en kommentar fra Said El-Batran, men det har ikke været muligt. Lægen har tidligere sagt til JyskeVestkysten, at sagerne er kulturelt bestemt.

Patienterne har indvandrerbaggrund, og indvandrere er generelt bange for myndighederne. Derfor har patienterne i første omgang ikke turdet sige, at han har foretaget indgrebene. Nu er han blevet mere forsigtig og præciserer altid, hvilken behandling, der er tale om