Ny rekord for lægehelikopteren i Syddanmark

Den dansk-tyske luftambulance bliver stadig en større del af beredskabet i i Region Syddanmark og rundede i 2010 sin mission nummer 500 i Danmark.

Falck DRF Luftambulances dansk-tyske lægehelikopter med base i Nibøl i Nordtyskland får stadigt flere missioner i Danmark og bliver dermed i endnu højere grad en integreret del af beredskabet i Region Syddanmark. I 2010 kom Christoph Europa 5, som helikopteren hedder, på ikke færre end 143 missioner fra Tyskland ind i Danmark. Dermed er antallet af missioner tredoblet siden starten i 2005 og har i 2010 rundet sin mission nummer 500 i Danmark.

- Helikopteren er blevet en naturlig del af Region Syddanmarks præhospitale indsats. Regionens vagtcentral i Odense vælger i stigende grad også ved større ulykker og hændelser at sende helikopteren med som en del af indsatsen. Eksempelvis ved den tragiske ulykke på Mandø i samarbejde med både redningskøretøjer på landjorden og Forsvarets helikoptere-, siger Leif Jørn Wiuff, der er direktør for Falck DRF Luftambulance.

Forsøg blev permanent

Lægehelikopteren er en udløber af en forsøgsordning fra 2005 til 2008, der er blevet gjort permanent efter et succesrigt samarbejde mellem Region Syddanmark, Falck, DRF Luftrettung, den tyske Landkreis Nordfriesland og Klinik Niebüll og har siden 2005 fløjet mere end 5500 missioner i Tyskland og i Danmark.