TV der bevæger dig

Ny trafikplan Se hvor de store trafikprojekter kommer i Syd- og Sønderjylland

Regeringen har onsdag præsenteret ny infrastrukturplan, der især kommer Syd- og Sønderjylland til gode.

Der kommer flere motorveje med tre spor. Foto: Claus Fisker/Scanpix

110 milliarder kroner er sat til en ny infrastrukturplan i Danmark, som regeringen netop har præsenteret sammen med Dansk Folkeparti.

I planen indgår flere nye projekter i Syd- og Sønderjylland, som skal blive til virkelighed frem mod år 2030.

Her er, hvad infrastrukturplanen indeholder i Syd- og Sønderjylland:

  • Hærvejsmotorvejen mellem Haderslev, Billund og Give. Her er stadig to mulige linjeføreinger, vest eller øst om Billund. Anlægsarbejdet sættes i gang 2023.
  • Udvidelse af E45 fra Vejle til Skanderborg S. Motorvejen skal udvides fra fire til seks spor, projektet sættes i gang i 2023.
  • Udvidelse af E20/E45 ved Kolding. Motorvejen udvides fra 4/6 spor til 6/8 spor med start i 2021.

  • Udvidelse af hovedvej 11 fra Varde til Korskroen. Helt præcist hvordan rute 11 skal udvides er ved at blive undersøgt og er endnu uvist. Anlægsarbejdet sættes i gang 2023.

  • Med aftalen bliver planen om en ny togbro over Vejle Fjord lagt i graven.

  • Jernbaneforbindelsen mellem Vejle (Jelling) og Billund realiseres. Projektet i gangsættes i 2023.

Med aftalen droppes en ny togbro over Vejle Fjord.

- Tiderne har ændret sig markant, siden der blev talt om en ny bro over Vejle Fjord. Timemodellen kan ikke realiseres. Derfor giver det ingen mening at køre videre med dét projekt. 

- Jeg er megaglad for den her aftale. Der er kæmpet hårdt for få droppet en ny bro over Vejlefjord, for det er simpelthen alt for mange penge for at spare tyve minutter, siger Niels Flemming Hansen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.

Læs også Der kommer en ny midtjysk motorvej

Planen er desuden, at Hærvejsmotorvejen skal lede en del biltrafik uden om trekantområdet. Hærvejsmotorvejen skal gå mellem Haderslev og Give, men den endelige linjeføring er ikke på plads endnu. Motorvejen kan enten gå øst eller vest om Billund, og den østlige linjeføring er umiddelbart vurderet til at være den billigste.

Finansieringen af den store plan sker blandt andet ved, at man udskyder tidspunktet for, hvornår Storebæltsbroen skal være betalt tilbage.  

 

Mest sete på tvsyd.dk