Ny trafikplan Se hvor de store trafikprojekter kommer i Syd- og Sønderjylland

Regeringen har onsdag præsenteret ny infrastrukturplan, der især kommer Syd- og Sønderjylland til gode.

110 milliarder kroner er sat til en ny infrastrukturplan i Danmark, som regeringen netop har præsenteret sammen med Dansk Folkeparti.

I planen indgår flere nye projekter i Syd- og Sønderjylland, som skal blive til virkelighed frem mod år 2030.

Her er, hvad infrastrukturplanen indeholder i Syd- og Sønderjylland:

Med aftalen droppes en ny togbro over Vejle Fjord.

- Tiderne har ændret sig markant, siden der blev talt om en ny bro over Vejle Fjord. Timemodellen kan ikke realiseres. Derfor giver det ingen mening at køre videre med dét projekt. 

- Jeg er megaglad for den her aftale. Der er kæmpet hårdt for få droppet en ny bro over Vejlefjord, for det er simpelthen alt for mange penge for at spare tyve minutter, siger Niels Flemming Hansen, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.

Planen er desuden, at Hærvejsmotorvejen skal lede en del biltrafik uden om trekantområdet. Hærvejsmotorvejen skal gå mellem Haderslev og Give, men den endelige linjeføring er ikke på plads endnu. Motorvejen kan enten gå øst eller vest om Billund, og den østlige linjeføring er umiddelbart vurderet til at være den billigste.

Finansieringen af den store plan sker blandt andet ved, at man udskyder tidspunktet for, hvornår Storebæltsbroen skal være betalt tilbage.