Ny V-politik: Vil bevare regioner

Før sidste valg ville Venstre nedlægge de fem regioner. Nu - et halvt år før regionsvalget - har partiets spidskandidater ændret politik: De vil bevare regionerne.

Jyllands-Posten har talt med de fem spidskandidater fra Venstre til det kommende regionsrådsvalg. Og ingen af dem ønsker at nedlægge regionerne. Eller erstatte dem med "professionelle bestyrelser".

IMod prof-bestyrelser

Partiets kandidat i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen vil bevare regionerne. Og tanken om at drive sygehusene med professionelle bestyrelsen er hun lodret imod.

- Jeg er aldeles imod, at der skal være professionelle bestyrelser, siger hun til avisen. For i Danmark finansieres offentlige ydelser af skattekroner, og så skal vælgerne også kunne bestemme, hvem der skal gøre det.

Holst: Ikke noget bedre?

Regionsrådsformand Carl Holst i Region Syddanmark er ikke helt klari mælet. Han er langt hen ad vejen godt tilfreds med det stykke arbejde, som regionerne leverer:

- Regionerne skal bevares, indtil der kommer noget, som er bedre, siger han til Jyllands-Posten - og understreger, at han har svært ved at forestille sig en anden og bedre model.

- Det er carte blanche til at lave noget nyt, hvis man kan lave noget bedre. Men jeg har umiddelbart svært ved at se, hvordan man skulle gøre det bedre, siger Carl Holst.

Mener det samme

Avisen har sendt spørgsmåleet videre til politisk ordfører i Venstre, Ellen Trane Nørby. Men hun vil ikke svare og sender stafetten videre til Jacob Jensen, der er kommunalordfører.

Og Jacob Jensen forklarer, at Venstre mener det samme som for halvandet år siden: - Vi er partiet, der siger det samme før valget som efter valget, så det er stadig holdningen, at regionerne skal nedlægges, og at der for sundhedsdelen i stedet etableres tre områder, som er ledet af bestyrelser.