Nye køreplaner for tog: - S-togs tilstande

Det har stor betydning for det lokale erhvervsliv, at der fremover kører flere tog på tværs af Jylland, mener Dansk Industri. De kalder det S-togs tilstande.

- Min første tanke var: Jeps, nu får vi S-togs lignende tilstande.

Det er John Dyrlunds, næstformand for Dansk Industri i trekantsområdets, umiddelbare tanke omkring de nye køreplaner for tog, som DSB lancerede først på ugen. I Dansk Industri ved de nemlig, hvor vigtig infrastrukturen er.

- En god infrastruktur betyder jo alt. Det er helt altafgørende. Dels for at medarbejderne kan komme frem og tilbage, og så betyder det også, at kunder og samarbejdspartnere kan komme til virksomheden, hvis man har en god infrastruktur, siger John Dyrlund.

Togene mellem Fredericia og Aarhus kommer eksempelvis til at køre fire gange i timen, og det glæder Dansk Industri.

- Det er et af de elementer, der er med til at gøre det lettere at få fat i medarbejdere, når man vækster. Det gælder måske især, når det er de højtuddannede medarbejdere, som vi ved, har lidt svært med at flytte væk fra uddannelsesbyerne, vurderer John Dyrlund.

Dansk Industri mener dog ikke, at man er i mål endnu, selvom man er nået et stykke af vejen.

- Vi mener helt klart, at det er et skridt i den rigtige retning for at binde Danmark tættere sammen. Det er dog et helt klart et ønske fra Dansk Industris side, at der sker mere, siger John Dyrlund.