To nye selskaber skal køre ambulancer i Region Syddanmark

BIOS Ambulance Service Danmark A/S og Responce A/S skal køre de syddanske ambulancer fra 1. september 2015 og ti år frem. Dermed kommer der to nye ambulance-aktører på banen i regionen. I dag har Falck opgaven med at køre alle Region Syddanmarks ambulancer.

Nystiftede BIOS Danmark, der har et hollandsk moderselskab, skal fra september næste år køre de syddanske ambulancer på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland.

Responce skal køre ambulancerne i Trekantområdet. Responce er et dansk selskab, som i dag blandt andet kører ambulancer i Horsens-området.

Region Syddanmark sendte ambulancekørslen i udbud i april, og de to selskaber har vundet opgaven, fordi de kom med de mest fordelagtige tilbud set ud fra en samlet vurdering af økonomi, kvalitet og leveringssikkerhed.

Ifølge de nye kontrakter skal regionen betale de to selskaber omkring 490 mio. kr. om året for at køre ambulancerne. I forhold til de nuværende kontrakter forventer regionen at spare omkring 52 mio. kr. om året de første fem år og omkring 79 mio. om året de sidste fem år.

Udover ambulancekørslen omfatter opgaven også kørsel med akutlægebiler, akutbiler og liggende patienttransport.