TV der bevæger dig

Nye visioner for landdistrikterne

En nyetableret visionsgruppe skal give et bud på landdistrikternes udfordringer og på styrker i områderne, som udviklingen kan baseres på.

I dag har minister for By, Bolig og Landdistrikt, Carsten Hansen(S), nedsat en visionsgruppe, der skal give et bud på landdistrikterne år 2030. Foto: Steen Brogaard

I dag har Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter, nedsat en ny visionsgruppe. Den skal give et bud på en vision for Danmarks landdistrikter og yderkanter i år 2030.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at samle så stærke personligheder i visionsgruppen. De kan være med til at tegne et anderledes billede af vores landdistrikter, som desværre ofte omtales for negativt, siger Carsten Hansen og fortsætter:

- Samtidig kan medlemmernes bidrag være med til at sætte gang i en bred og folkelig debat om, hvordan landdistrikterne skal udvikle sig i de kommende år.  

Visionsgruppen består af ni samfundsdebattører med holdninger til og erfaringer med livet på landet. Pia Bech Mathiesen, direktør for Danfoss Universe i Sønderjylland, er én af de ni visionærer.