Offentlige bygninger står tomme

Der er masser af tomme offentlige bygninger i provinsen, men i Sønderborg måtte gymnasiet ikke få lov at flytte ind i den gamle retsbygning midt i byen, der nu står tom.

Mens ildsjæle i provinsen kæmper for at få nyt liv i de mange tomme offentlige bygninger, der tidligere husede politi, ret, kommune, sygehus, kaserne, skole eller station, så ville Slots- og Ejendomsstyrelsen ikke udleje den tomme, gamle retsbygning midt i Sønderborg til byens gymnasieelever, der mangler plads på gymnasiet en spytklat derfra. Det skriver JydskeVestkysten.

Gymnasiets ledelse var parat til at putte penge i den statelige gamle retsbygning, så den blev klar til undervisningsbrug.

Derfor sendte ledelsen et brev til Slots- og Ejendomsstyrelsen i september.
 
 - Vi fik aldrig rigtig noget svar på vores henvendelser til Slots- og Ejendomsstyrelsen. Ærligt talt kom styrelsen til at virke lidt ligeglade med vores henvendelse. Nu er det for sent, og vi skal til at bygge pavilloner, så vi kan huse de mange nye elever. Men det er desværre rigtig dyrt, fortæller vicerektor på Statsskolen Ellen Holt-Jensen. Hun ærgrer sig også på byens vegne.

Ikke godt nok

Borgmester Aase Nyegaard (L) er chokeret over det statslige smøl og ufleksible samarbejde:

- Det er simpelthen ikke godt nok, at Statsskolen ikke får svar. Og det undrer mig, når man tænker på, hvor meget vi skal spare overalt i den offentlige administration. Det er jo de samme skatteborgere, der nu må betale for nye pavilloner på gymnasiet, siger Aase Nyegaard, der ikke kan bruge den gamle bygning til kommunale formål.

Folketingsmedlem Benny Engelbrecht (S) er selv fra Sønderborg-området, og han ærgrer sig lige så meget som borgmesteren.

- Det er et fuldstændig grotesk eksempel på kassetænkning af værste skuffe. Sandsynligheden for, at den bygning kan sælges er jo ikke ret stor, siger Benny Engelbrecht, der nu vil have ministeren ind i sagen.