TV der bevæger dig

Oliefyr koster kassen

Energiafgifter kommer til at koste parcelhusejere med oliefyr op til 7.900 kroner ekstra om året i 2020.

Regeringen vil tvinge forbrugerne over på alternativ energi. Her er det et jordvarmeanlæg.

Regeringens energiudspil med stigende energiafgifter på 5,6 milliarder kroner og stigende oliepriser vil koste en almindelig parcelhusejer med oliefyr op til 7900 kroner ekstra om året på varmeregningen i 2020.
Det skriver 24timer.

Regeringens ambition om et Danmark, der kører på 100 procent grøn energi i 2050, kommer til gøre ondt i lommeforet, hvis oliefyret bliver ved med at hvæse i kælderen eller bryggerset.

Torsdag mødes Folketingets partier - undtaget Liberal Alliance, som har meldt sig ud - til forhandlinger om regeringens energiudspil "Vores Energi".

Kommer regeringen igennem med sit udspil, vil det koste en almindelig parcelhusejer med oliefyr ekstra 6600 til 7900 kroner på varmeregningen i 2020, mens en parcelhusejer med gasfyr slipper med 4.700 kroner ekstra om året.

2.000 for fjernvarmekunder

Fjernvarmekunderne må af med ekstra 2000 kroner om året.
Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, kræver kraftige justeringer af regeringens energiudspil, hvis partiet skal gå med i et forlig:

- Regeringen har vedtaget øgede afgifter på fem milliarder kroner i finansloven, og nu vil den så lægge energiafgifter på 5,6 milliarder kroner oveni, som vil give en ekstra varmeregning på 2000 kroner om året for en almindelig parcelhusejer.

Det er økonomisk uansvarligt, siger Lilleholt til 24timer.

Energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) peger på, at en udskiftning af oliefyret med et jordvarmeanlæg kan finansieres over besparelsen på varmeregningen i såkaldte Esco-light-samarbejder.
Her lægger en investor ud for jordvarmeanlægget, som husejeren så afdrager via besparelsen på varmeregningen.

- Med den her løsning har alle råd til at udskifte oliefyret, siger hun til gratisavisen.