Operation Al Capone har været en succes

Operation Al Capone, som bl.a. rockere i Vejle har været udsat for, har været en stor succes. Derfor sætter Skat flere ansatte til at jage bandemedlemmer, som snyder med bilafgiften.

Det sker efter de ved en særlig indsats i 2009 mod rockere og østkrimineller har beslaglagt 264 ulovlige biler og motorcykler, hvor man havde svindlet med registreringsafgiften.

Det skriver B.T. onsdag.

Fordobler antal ansatte

Antallet af ansatte i Skats særlige afdeling, der jagter afgiftssvindel hos især rockere og østeuropæere, der bor i Danmark bliver nu sat op fra 20 til 40. Samtidig vil skatteministeren skrue kraftigt op for bødestørrelselsen og fængselsstraffen ved et udspil, der bliver introduceret inden for få måneder.

- Jeg kan godt love, at vi ikke slapper af på det her område. Vi sætter massivt ind for at stresse bandemedlemmerne ved at styrke vores og politiets operation Al Capone, hvor vi går efter deres ulovlige økonomi, siger skatteminister Kristian Jensen (V) til B.T.

Hurtigtarbejdende udvalg

Skatteministeriet har nedsat et hurtigtarbejdendeudvalg, der allerede i foråret vil komme med forslag til strengere straffe for fup med bilafgifter.

- Allerede i dag kan man populært sagt komme 30 dage i fængsel, hvis du snyder med bilafgifter for 100.000 kroner. Men det bliver sat op snart. Indsatsen på området med ulovlige bil hos bandemedlemmer og østeuropæere bliver kraftigt forøget i år, siger afdelingsleder Lars Klamer, der selv sidder i udvalget til B.T.

Flere razziaer

Skat har tidligere lavet samlede aktion.F.eks. til motorcykeltræffet i Fredericia. Her fik Skat inddrevet et millionbeløb.

I løbet af 2009 blev holdt adskillige razziaer, hvor dyre biler blev undersøgt. Bl.a. på havnen i Vejle, hvor en BMW til 800.000 kr. blev beslaglagt.