TV der bevæger dig

Organisationer går sammen om at stoppe grænsehandel

Fem organisationer går sammen om at stifte en ny alliance, der har et eneste formål. At stoppe grænsehandel.

Synet her - af danskere, der køber sodavand og øl syd for grænsen i kassevis, vil de fem organisationer i den nye grænsehandelsalliance gerne slippe for.

Synet her - af danskere, der køber sodavand og øl syd for grænsen i kassevis, vil de fem organisationer i den nye grænsehandelsalliance gerne slippe for.

1 af 2

De har ikke meget til fælles, de fem organisationer, der nu går i alliance med hinanden. Ikke udover, at de alle er godt trætte af grænsehandel.

- Grænsehandelen er et stort problem hos de små butikker i vores landdistrikter, hvor man i forvejen kæmper for at holde hjulene i gang og bevare liv og udvikling i lokalsamfundet. Jo nærmere man kommer grænseområdet, jo større er presset på de små butikker i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse til TV SYD.

- Grænsehandelen er et stort problem hos de små butikker i vores landdistrikter, hvor man i forvejen kæmper for at holde hjulene i gang og bevare liv og udvikling i lokalsamfundet.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

De fem organisationer, der nu går sammen i en grænsehandelsalliance er Landdistrikternes Fællesråd, Nærbutikkernes Landsforening, Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd og Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark. I første omgang udgiver alliancen en folder, hvor de argumenterer for, at man bør sætte afgifterne ned på slik, sodavand og alkohol, for at dæmme op for grænsehandlen.

- Med publikationen ønsker vi at minde politikerne om de mange negative konsekvenser, grænsehandlen har. Det kan være let at glemme, når man har sin hverdag i København, men for dagligvarebutikker og kioskerne langt op i Jylland og i store dele af Sjælland mærker man grænsehandlens skadevirkninger, siger John Wagner, der er administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd.

Se mere i tirsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk