Per Ørum: Stik piben ind, DF!

DF fastholder stejl EU-linje i grænsesag.

DF skal stikke piben ind i grænsesag, kræver Per Ørum.

Fredag støttede han regeringen, men Dansk Folkeparti holder fast:
Det er op til EU at anlægge en sag mod Danmark, hvis de mener, at aftalen om toldkontrol ved grænsen i EU's optik bryder EU's regler.
 
Det fastholder Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, efter at oppositionens forsøg på at stoppe grænseaftalen fredag faldt til jorden i folketingssalen.

- Ja. Og det er også min opfattelse, at det er regeringens opfattelse. Det har jeg i hvert fald hørt skatteminister Peter Christensen sige i talrige svar han har givet på det spørgsmål, siger Pia Kjærsgaard om det spørgsmål efter afstemningen fredag formiddag.

Netop det spørgsmål har ellers i flere omgange fået kristendemokraten Per Ørum Jørgensen til at rasle med det 90. mandat, som han sidder med i grænsesagen. I sidste uge bad han Kjærsgaard "stikke piben ind", da hun gentog standpunktet.

- Hvis DF ikke retter ind, så har jeg svært ved at se, hvordan vi skal gennemføre det her, sagde Ørum sidste fredag.

Fredag i denne uge stemte han alligevel for aftalen og sikrede dermed flertallet.
Men han afviser, at han har givet køb.

Ifølge Ørum er aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, at grænsekontrollen skal implementeres i tæt dialog med EU, og at forligskredsen i tilfælde af uenighed med EU i fællesskab skal blive enige om reaktionen.

- Med de signaler regeringen har sendt særligt i forhold til EU, og om at man skal inddrage EU i alle faser, inden man implementerer og med den ændring, vi fik i aftalen om, at den skal leve op til Schengen-reglerne, så føler jeg mig på sikker grund, siger han.

Den styrkede toldkontrol ventes at gå igennem finansudvalget fredag eftermiddag.