Overenskomster i landbruget er win-win mener politiker

Hvis de store bedrifter tegner overenskomst, vil det samtidig være med til at beskytte de mindre landbrug, siger socialdemokraten Jesper Petersen.

Selvom mange repræsentanter fra landbruget i dag har givet udtryk for, at de sagtens selv kan passe på deres ansatte uden en overenskomst, så er det vigtigt at den danske model fastholdes. Sådan lyder det i dag fra Jesper Petersen til TV SYD.

-Jeg mener ikke, vi skal opgive den danske model for hvis de store landbrugsvirksomheder får frit spil, så risikerer det bare, at gå ud over de små bedrifter, siger Jesper Petersen til TV SYD.

Bl.a. formanden for Landbosyd Mogens Dall stiller i dag spørgsmålstegn ved fremtiden for den danske model.

Mogens Dall mener, at det er svært at konkurrere i det globale marked, når der ikke er nogen frivillighed i Danmark. Det resulterer bare i, at der bliver mindre arbejde, fordi der bliver lukket ned for produktionen.

-Det er jo den danske model og den er jo fin nok i den perfekte verden og i en osteklokke, men vi skal konkurrere med EU og med hele verden og så fornemmer vi, at den danske model er udfordret. Vi skal derfor tænke på om den danske model fortsat er vejen frem, siger Mogens Dall.