TV der bevæger dig

Overhold de fem råd om fyrværkeri: En ødelagt hånd eller et smadret øje kan aldrig erstattes

Fyrværkeri er hvert nytår skyld i at børn og voksne kommer alvorligt til skade i ulykker med fyrværkeri - både lovligt og ulovligt. Men overholder du de fem fyrværkeriråd, er risikoen ved at fyre af langt mindre.

Sådan ville en hånd være smadret, hvis fyrværkeri går af i den. Her er det en handske med røde pølser, det er gået ud over. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Du bør stadig bruge din sunde fornuft, følge brugsanvisnin 

Læs også Et samlet beredskab opfordrer: Pas nu på

gen og holde dig ædru, når du skal fyre den af – også nytårsaften klokken 24. 

Husk den, der tænder lunten, har ansvaret for, at andre ikke kommer til skade, sådan lyder opfordringen fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

- Har du haft fingre i ulovlige kanonslag og bomber, i kådhed holdt krudtet i hånden eller affyret det mod andre mennesker, beder du selv om, at det går galt, understreger specialkonsulent Christian Østergård fra sekretariatet i en pressemeddelelse.

Tag ansvar

Kontakt straks politiet, hvis du har kender til, at nogen ligger inde med, sælger eller bruger ulovligt fyrværkeri, eller hvis du for eksempel finder en efterladt/smidt krysantemumbombe eller et kanonslag. Rør det ikke selv - kontakt politiet.

De fem fyrværkeriråd er:

  • 1. Brug altid beskyttelsesbriller (Også selvom du bare er tilskuer)
  • 2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
  • 3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
  • 4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
  • 5. Gå aldrig tilbage til en fuser

 

Mest sete på tvsyd.dk